Menu
Een van de meest sprankelende festivals van Nederland
Een Afrikaans sprookje in Twente
Thuiskomen in het groene Openluchttheater Hertme

Programma Afrika Festival 2017 compleet

Het Afrikafestival vindt plaats op 1 en 2 juli 2017 in het groene openluchttheater van het Twentse kerkdorp Hertme, tussen Almelo en Hengelo. Het festival is in de loop van de jaren beroemd geworden om zijn intieme sfeer. Tussen de veelsoortige acts door vermaken de bezoekers zich op de grote Afrikaanse markt op het terrein rond het podium. Daar vinden bezoekers het beste dat het Afrikaanse continent te bieden heeft op het gebied van cultuur, eten & drinken. Er is ruime parkeergelegenheid, maar bezoekers die twee dagen naar het festival komen en die willen kamperen wordt aangeraden snel te reserveren bij diverse campings in de buurt.

Het toonaangevende Engelse wereldmuziekmagazine Songlines plaatst het Afrikafestival Hertme, al drie jaar op rij op zijn lijst van 25 beste internationale festivals in 2013, 2014 en 2015.

Alle namen voor editie 29 op 1 en 2 juli 2017 zijn bekend: Oumou Sangaré - Trio Da Kali - Jupiter & Okwess - Rokia Traoré - Dele Sosimi Afrobeat Orchestra - Eyo'nlé Brass Band - Terakaft - Ali Farka Touré Band - Rajab Suleiman & Kithara - Dieuf-Dieul de Thiès - Chalo Correia - Mamadou Diabaté & Percussion Mania - Culturele Karavaan voor Vrede