Menu
Een Afrikaans sprookje in Twente
Thuiskomen in het groene Openluchttheater Hertme

Namibian Tales - 'Kalahari Encounters' (Namibië)

De zangeres/gitarist Shishani (Namibische moeder en Belgische vader) reisde met haar band 'Namibian Tales' naar Namibië om muziek te maken met muzikanten uit de Kalahari-woestijn. Het resultaat - 'Kalahari Encounters' - gaan ze live spelen met vier oude vrouwen uit de Kalahari-woestijn die nog steeds weten te klappen en te zingen volgens de zeer oude en verdwijnende tradities van hun volk.

Met 'Kalahari Encounters' brengt Namibian Tales niet alleen hulde aan het unieke culturele erfgoed van de San - vaak aangeduid als Bosjesmannen - maar gaan ze ook een muzikale dialoog aan met deze mensen, die sinds mensenheugenis in het huidige Namibië en omringende landen hebben geleefd.

De vier San-vrouwen worden begeleid door de groep Namibian Tales, die optreedt als een akoestisch kwintet, met behulp van de instrumenten cello, kora, gitaar, mbira, bas en percussie.

Dit is een uniek project dat je wellicht slecht eenmaal in je leven zult meemaken. De vier vrouwen stemden ermee in om dit één keer gedurende twee weken te doen. Met financiële steun van UNESCO vlogen ze voor het eerst naar Europa en staan ze gedurende twee weken op vele podia.

JU/'HOANSI SINGERS
N!ae Komtsa, zang
Seg//ae N!ani, zang
Baqu Kha//an, zang
//Ao N!ani, zang

Shishani, zang, gitaar
Debby Korfmacher, kora, mbira, zang
Bence Huszar, cello
Afron Nyambali, basgitaar
Shahin During, percussie